Stappenplan bij een mogelijke coronabesmetting

‘Wat moeten we doen als er een (mogelijke) coronabesmetting is binnen het team en welke gevolgen heeft dit voor het spelen van wedstrijden?’

Als je als volleyballer corona-gerelateerde klachten hebt:

  • De speler / speelster meldt dit direct bij zijn of haar trainer/ coach.
  • De trainers/ coaches zorgen dat ze op de hoogte zijn van de stappen richting de GGD, het onderling contact dat er met je geweest is en wanneer je met jouw volleybalteam samen bent geweest.
  • De trainers/ coaches nemen contact op met:
    • Indien nodig (de ouders van) je teamgenoten.
    • De secretaris van Salvora, Erwin Koerhuis (secretaris@salvora.nl).

Gaat er bij een positieve test binnen het team direct een streep door de wedstrijd?

Dat hoeft zeker niet het geval te zijn. De GGD bepaalt op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als spelers tijdens een wedstrijd niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als “overige niet nauwe contacten”.

Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden, maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt.

Daarbij geldt:  Neem je verantwoordelijkheid!

De positief geteste speler/ster neemt niet deel aan trainingen, wedstrijden, andere clubactiviteiten. Hij/zij volgt de richtlijnen die vanuit de GGD worden opgelegd.

Komt een team in de problemen omdat meerdere spelers in quarantaine moeten waardoor er geen team opgesteld kan worden, dan neemt de wedstrijdsecretaris van Salvora contact op met de Nevobo zodat de gevolgen voor de competitie (en beker) kunnen worden besproken.

 

Bestuur Salvora