WAT IS CMV ?

Cool Moves Volley (CMV) is speciaal voor kids van 6 jaar tot en met 12 jaar. Via verschillende niveaus leer je, op een leuke manier, stapsgewijs volleyballen.

Cool Moves Volley kent veel ‘coole moves’: service, pass, set-up, smash, blok en duik. Je doet elke keer iets anders en met je team probeer je te scoren. Binnen Cool Moves Volley zijn er zes niveaus, waardoor je op je eigen niveau kunt leren smashen, duiken, serveren en blokken.

Volleybalvereniging Salvora Raalte laat ook zeer jonge kinderen volleyballen. Vanaf 5 jaar kun je instromen om het volleyballen te leren. De kinderen van 5 jaar spelen nog geen wedstrijden, maar trainen eerst op de vrijdagavond.

Het CMV is speciaal ontwikkeld waarbij het spelniveau, de spelregels en de veldgrootte is aangepast aan de gedachten en belevingswereld van jonge kinderen.

Elke CMV speel(st)er moet succes kunnen beleven aan de oefeningen en aan het spel. Hieraan moet tijdens de trainingen ook veel aandacht besteed worden. Aan het bewegen, de verplaatsingen, balbaanherkenning en balvaardigheden van de jonge kinderen zal tijdens de trainingen door onze enthousiaste trainers en trainsters veel aandacht besteed worden. De oefeningen zullen op een speelse manier gebracht worden. De trainingen worden daarom ook altijd afgesloten met een wedstrijdje tegen een ander team. Salvora speelt ook in competitieverband enkele toernooien in omliggende plaatsen in de omgeving van Raalte.

In onderstaand bestand alle informatie over CMV volleybal bij Salvora in een beknopt flyer:
Informatiefolder CMV Salvora

Speelniveaus en spelregels

Zoals bij alle sporten zijn er voor volleybal ook spelregels van toepassing. Voor de CMV gelden er wat andere spelregels.

Het volgende document beschrijft de spelregels die gelden voor het seizoen 2023-2024.
CMV-spelregels-2023-2024

Tevens te bekijken in een beknopte overzichtelijke spelregelkaart.
Spelregelkaart-A4-2023-2024

Cool Moves Volley

Lijkt het je leuk om een keer mee te trainen?

Iedereen mag een aantal keer meetrainen om te kijken of CMV een leuke sport voor jou is.
Wij trainen elke woensdag en vrijdag in Tijenraan hal 2 van 18:45 uur t/m 20:00 uur. De instroomgroep (kinderen vanaf 5 jaar) traint op vrijdag 18.00 – 19.15 uur in Tijenraan, hal 2. In de schoolvakantie wordt niet getraind.
Neem gelijk je sportkleding en sportschoenen mee zodat je ook echt mee kan doen!!

Laat wel even weten dat je komt door een e-mail te sturen.