Volleyballen bij Salvora vanaf 6 jaar

Vrijdag 3 november werd voor het eerst dit seizoen een extra training gegeven aan de CMV leden en aan alle kinderen die graag kennismaken met volleyballen.

Enthousiaste meisjes en jongens lieten zien dat je met 6 jaar ook al kunt volleyballen bij Salvora. Op de 1e training leer je al echt opslaan. “Allemaal het juiste been voor!”.

Ruim voordat de training begon stonden de sportievelingen al voor in de zaal van Tijenraan klaar om hun 1e echte volleybaltraining te krijgen. Een verslag opgemaakt uit de woorden van de kinderen:

“We kregen zelfs les van echte volleybalsters. Eerst mochten we spelletjes doen want je moet wel een warm-up doen om goed te kunnen volleyballen.”

“Toen mochten we met een echte volleybal oefeningen doen. Eerst overgooien en rollen dat was niet zo moeilijk, maar toen met een andere speelster samen tegelijk; de één rollen over de grond en de ander hoog gooien. En dan moest je direct de bal vangen van je medespeelster. Gelukkig ging dat heel goed en werden we goed geholpen door de trainsters die alles heel goed hebben uitgelegd.”

Daar werden de kinderen wel moe van, dus hielden was er even een pauze om wat te drinken en te praten en voor sommigen een korte plaspauze.

Na de pauze ging het volleybal verder. “We leerden hoe je de bal moet opslaan. Het lijkt net op kegelen op een kegelbaan. De trainers zetten een pion op zijn kop aan de andere kant van het net. Wij moesten proberen de pion om te kegelen vanaf onze eigen kant, maar dan over de grond rollen. Als je de pion raakte viel die natuurlijk om, dan rende je naar je eigen pion, zette die weer overeind, pakte je de bal en ging je het weer opnieuw proberen. Als je de pion raakte had je een punt verdiend. Heel veel kinderen hadden wel meer dan 4 punten????.”

“Toen we dit onder de knie hadden mochten we proberen om de bal echt over het net te serveren (zie foto) maar dit viel nog wel tegen. Onze trainsters Emma en Mirthe vertelden dat dit niet erg was en dat we nog genoeg trainingen hadden om het echt te leren.”

Na weer een korte pauze is er een tikspelletje uitgelegd waar de trainsters ook aan mee deden. “Emma en Mirthe deden mee met tikkertje. Het was héél leuk en iedereen komt over 2 weken terug om nog beter te worden en heel veel plezier te hebben.”

Zoals dat bij echt volleybal hoort. wordt er heel wat af gezongen en gelachen. Ook een extra yell kon natuurlijk niet ontbreken. “We hebben als afsluiting samen met alle andere speelsters nog een yell gedaan. De trainster zei;  ‘Go’ en wij riepen heel hard ‘Team’. Ik vond het super leuk!”

Op vrijdag 17 november is de volgende training in zaal 2 van het Tijenraam om 18.00 uur. Iedereen die een keer wil komen kijken mag meedoen.

En natuurlijk hebben we onze normale training op elke woensdagavond vanaf 18.45 uur t/m 20.00 uur.

Dank aan alle betrokkenen.