,

Jordan Weggelaar nieuwe trainer Salvora Dames 1

Vanaf komend seizoen is Jordan Weggelaar de trainer van Salvora Dames 1. De 46-jarige Raalternaar, inmiddels woonachtig in Mariënheem, komt daarmee terug op het oude nest. Jordan startte zijn volleybal carrière op zijn 10de bij Kwiek (tegenwoordig Salvora) en speelde op zijn 14de bij het 1e herenteam van Salvora.
Het volleybalavontuur van Jordan begon op zijn 15de buiten Raalte, eerst 2e divisie bij Devolco H1 in combinatie met 4 jaar jeugd -en aansluitend jong oranje. Vervolgens naar Kuipers Zwolle dat toen uitkwam in de Eredivisie. Aansluitend heeft Jordan nog jarenlang in de eerste divisie, (tegenwoordig Top divisie) gespeeld in de omgeving van Raalte (Hevo Heino, SVS Schalkhaar, Flash Nijverdal en Alterno Apeldoorn).

Jordan stopt op 33 jarige leeftijd met zelf volleyballen en pakt hierna het trainersvak op. Zijn eerste ervaring deed Jordan op bij Hevo H1 in Heino. Aansluitend 7 jaar bij het eerste herenteam van SVS (later Avior) in Schalkhaar, waar hij met het team direct de eerste twee seizoenen promoveert van de derde naar de eerste divisie. Na het 7 jarige avontuur bij Avior maakt Jordan de overstap naar Webton Hengelo H1 dat uitkomt in de Topdivisie. Twee jaar is Jordan daar trainer van het 1e herenteam. De afgelopen twee seizoenen trainde Jordan bij Reflex Kampen het 1e herenteam dat eveneens uitkomt in diezelfde Topdivisie.

Jordan over zijn overstap naar Salvora Dames 1: “Na al die jaren veel reizen voor het volleybal nu eindelijk aankomend seizoen op het fietsje naar Tijenraan (misschien 2x 😉 ) in Raalte om ook eens samen te werken met een ambitieus damesteam, waar ook nog mijn oudste dochter Nila deel van uit maakt. Bij Salvora Dames 1 staat een team met enorm gemotiveerde meiden die graag beter willen worden en zich verder willen ontwikkelen. Dat is wat mij in dit team ontzettend aantrekt en daar wil ik erg graag een bijdrage aan leveren. Naast Salvora Dames 1 blijf ik ook trainer van het Nederlands militair volleybalteam, waar mee we in juli a.s. naar Sri Lanka gaan voor een militair WK volleybal”.

De laatste jaren is Salvora dames 1 van de 1e klasse opgeklommen tot de 3e divisie, waar ze nu reeds twee seizoenen uitkomt. “Het waren mooie seizoenen waar het team op een hoger niveau is gekomen. Nu is het zaak om een goede aansluiting te vinden binnen de club”, aldus voorzitter Raymond Kolkman. “Met de komst van Jordan gaan we proberen het niveau te behouden en mogelijk uit te breiden met zo veel mogelijk speelsters uit de eigen geleding. Het is voor de club belangrijk dat het eerste damesteam bereikbaar blijft voor speelsters uit de club, dat creëert binding tussen de verschillende teams en verhoogt het clubgevoel”.

Het bestuur en TC kijken uit naar een prettige samenwerking en hebben veel zin in het komende seizoen, waar Salvora Dames 1 wederom uitkomt in de derde Divisie.

 

Namens Bestuur en TC Salvora Raalte