,

Jan van Uitert stopt aan het einde van het seizoen bij Salvora Dames 1

Na 5 seizoenen gaan Salvora en trainer Jan van Uitert hun eigen weg. “Het waren mooie jaren in Raalte, met 2 promoties, van de 1e klasse naar de promotieklasse, vervolgens naar de 3e divisie”, blikt van Uitert trots terug op de 5 jaar in het Sallandse Raalte.

 

 

 

 

 

 

 

 

De Brabander met een tas vol volleybalervaring, heeft een goede tijd gehad bij Salvora. “Met het team was het altijd een genot en een uitdaging om te werken. Tijdens de trainingen ging het altijd volle bak, mooi om te zien hoe de speelsters zich hebben ontwikkeld van 1e klasse, via promotieklasse, naar de derde Divisie, waar ze zich op dit moment in de zware poule in Twente goed staande houden. Dat is een flinke stap voorwaarts”.

“Het waren geen geruisloze jaren binnen de vereniging met Jan van Uitert als hoofdtrainer van Dames 1”, zegt voorzitter Raymond Kolkman. “Jan is een uitermate gedreven persoon, die in alles passie voor volleybal uitstraalt. De trainingen van Jan met zijn team zijn een ware beleving. Geen seconde gaat verloren, Jan zorgt er iedere training voor dat de oortjes omhoog staan. Van Jan kun je ontzettend veel leren, mits je open staat voor zijn aanwijzingen”.

Ook binnen de Technische Commissie is van Uitert zeer actief geweest. Bij zijn aanstellen is er gestart met het schrijven van een beleidsplan, waar hij een belangrijke rol in heeft vervuld.

“Jan is een bijzonder prestatieve trainer, met een duidelijke visie om prestatievolleybal op een hoger plan te krijgen. Daar fronst men in Raalte ook nog wel eens de wenkbrauwen voor, waar de Sallandse mentaliteit: ‘doe maar normaal, dan doe je gek genoeg’, op het lijf is geschreven. Des te knap wat hij in die 5 seizoenen hier in Raalte heeft neergezet!”

De afgelopen drie seizoen verliepen anders dan gewenst. De coronamaatregelen zorgden ervoor dat er drie seizoenen op rij geen ‘normale’ competitie uitgespeeld kon worden. Ook het lopende seizoen worden er geen kampioenen en degradanten aangewezen.
“Gedurende de coronamaatregelen hebben wij er alles aan gedaan om aan het volleyballen te blijven”, zegt van Uitert. “Van trainen op de voetbalvelden van het bevriende Rohda Raalte, tot ‘winterbeachen’ op het dak van Tijenraan, alles werd georganiseerd om maar te kunnen blijven volleyballen. Dit vraagt samenwerking binnen de vereniging, bestuur, TC, maar ook daarbuiten.”

Afgelopen december ontving de club een ontzettend droevig bericht, het overlijden van Ruben Tuten, o.a. assistent trainer van dames 1. “Het overlijden van Ruben heeft ons allemaal en in het bijzonder het team diep geraakt, volleybal wordt dan in één keer onbelangrijk. Mooi om te zien hoe het team het overlijden van Ruben een plekje heeft kunnen geven en ondanks het gemis, gaan de meiden en Jan door. Ieder punt is ook voor Ruben, zo lijkt het streven”, aldus Raymond Kolkman.

Van Uitert kijkt dankbaar terug op de periode in Raalte. “Ik wil het bestuur, de technische commissie en de speelsters van het team bedanken voor de prettige jaren, natuurlijk met diverse gezonde discussies, maar wel altijd met een open structuur van beide kanten”.

Dit seizoen wil van Uitert goed afsluiten. “Het mooiste afscheidscadeau wat ik me kan voorstellen, is een plek in het linker rijtje van de door ons zwaarbevochten plaats in de 3e divisie in Twente.  Na 5 seizoenen is het goed om het stokje door te geven. Mijn opvolger komt terecht in een kleine maar hechte club, hopelijk kan Salvora dames 1 het niveau in de toekomst vasthouden.”

Over zijn toekomstplannen is van Uitert nog niet uit. “Op dit moment ben ik voor mezelf aan het oriënteren hoe ik mijn trainerschap in de volleybalwereld volgend seizoen ga invullen, altijd weer een interessante uitdaging, maar eerst met 100% inzet  om dit seizoen met de dames de gewenste doelstelling te waarborgen en het seizoen positief af te sluiten”.

“Wij zijn Jan erg dankbaar voor zijn bevlogen bijdrage aan onze vereniging”, vervolgt Raymond Kolkman. “Wij gunnen Jan het allerbeste en zijn er van overtuigd dat er een club komt waar Jan komend seizoen aan de slag kan om het volleyballen op een hoger plan te krijgen.”
Ondertussen gaat ook Salvora zich oriënteren op het komende seizoen. “We gaan ons best doen om een goede en gedreven trainer te vinden voor dames 1, hopelijk kan diegene het huidige niveau en het volleyplezier van het team voortzetten.”

 

Bestuur en TC Salvora Raalte